Persfoto's voor "verrassing van Noorderslag" Sarah-Jane

Onlangs kreeg ik een prachtige kans; namelijk om de kleurrijke zangeres Sarah-Jane te fotograferen. Een dijk van een stem en eenzelfde uitstraling op het podium! Sarah-Jane had persfoto's nodig, want ze is erg druk aan de weg aan het timmeren voor een solo carrière in de muziek. Zo speelde ze onlangs op Eurosonic/Noorderslag, kreeg ze de pop-prijs van Amsterdam, speelde ze in De Wereld Draait Door als 'verrassing van Noorderslag' en heeft ze een aftershow van d'Angelo verzorgd. Een rising star waar we nog veel van gaan horen!

Wat had ze nodig? Mooie beelden die ze kon sturen naar de pers als ze zichzelf wilt promoten of als optredens van haar aangekondigd worden. We wilden een donkere achtergrond, er hoefde geen accessoires zoals microfoons aan te pas te komen en ze hield van goud en paars. Met die informatie heb ik toen een studiosetting gemaakt. Het was een hele fijne shoot, met haar persoonlijkheid en de visagiekunsten van collega zangeres Luna Mae zijn het sterke beelden geworden. Simpel en strak, maar passend bij wie ze is.

Retouche

Bij deze foto's zag ik de kans ook mijn retoucheer skills wat meer in te zetten en te oefenen. Dergelijke persfoto's van muzikanten moeten er 'gelikt' genoeg uitzien om lekker groot af te kunnen drukken! Hieronder een eindbeeld met een before (hoe kwam het uit mijn camera) en een after (hoe lever ik het af). Ik ben zelf trots op het resultaat en als ik geluk heb wordt een van de beelden zelfs gebruikt voor haar aankomende single!

Je vindt Sarah-Jane en haar muziek op www.sarahjanemusiq.com.

Before
Before versie Sarah-Jane door Just Justa fotografie
After
Sarah-Jane door Just Justa fotografie

De nabewerking

Wat heb ik nu gedaan toen het uit mijn camera kwam? Ze wilde de foto's graag een warme, 'gouden' uitstraling geven. Dus als eerste heb ik mijn witbalans warmer gemaakt. Zo komt de mooie huidskleur, de sieraden en de visagie beter uit. Ik heb enkele aanpassingen gedaan aan het contrast en ik heb er een 'fade' in gebracht van de zwarten zodat die iets platter of fletser eruit zien. Dat vond ik passen bij het beeld. Deze basis ontwikkelingen heb ik in Lightroom gedaan. Daarna ben ik in Photoshop gaan retoucheren. De ogen heb ik netjes gemaakt aan de onderkant, ik heb de huid gladder gemaakt en meer shine gegeven, de minimale vlekjes en oneffenheden die er waren heb ik weggewerkt en ook heb ik de achtergrond een retouche gegeven. Deze is gladder gemaakt en er is een hele zachte lichtkrans achter haar gezet om haar iets meer van de achtergrond af te laten steken. Een soort omgekeerd vignet. Ik heb de ogen ietjes meer contrast gegeven om ze meer te laten 'poppen'. 
Tip: wil je echt veel retoucheren, maar kost het veel tijd? Koop wat 'actions' bij de handige jongens van Totally Rad.