Mijn liefde is portretfotografie

Als fotograaf heb je vaak een specialiteit. Deze komt voort uit interesses, maar ook uit talent of technische achtergrond en kunnen. Over de afgelopen maanden ben ik voor veel verschillende fotografie ingezet: productfotografie, interieurfotografie, bedrijfsfotografie, evenementfotografie en portretfotografie. Meestal gaat een opdracht vooraf door de vraag 'kan je dit ook fotograferen?'. Natuurlijk kan ik dat, ik heb immers de kennis en kunde om in de meeste situaties goede beelden te produceren. 
Toch bevestigt mijn eigen werk mij steeds dat portretwerk mijn specialiteit is, of liever gezegd: ik fotografeer mensen en gevoel. Productbeleving kan ik bijvoorbeeld goed vastleggen, maar ook evenementen, bruiloften, zakelijke portretten en bedrijfsfotografie kan ik goed. Daar ligt mijn ervaring, interesse en kunnen.

Betekent dit nu dat ik de rest stiekem toch niet kan? Nee zeker niet, maar iedere fotograaf heeft zijn of haar specialiteiten en richt zijn/haar arsenaal aan lenzen, camera's en studiomateriaal hier ook op in. Doe daar je voordeel mee en zoek dus de juiste fotograaf op! Vraag gerust naar zijn of haar interesses en specialiteiten, het zal echt bijdragen aan het eindresultaat!