Just Justa fotografie gaat voor de ondernemersprijs 2014!

Just Justa fotografie bij de top 3

Als jonge fotograaf uit Hoofddorp zit ik bij de top drie ondernemers die kans maken op de ondernemersprijs Haarlemmermeer 2014 in de categorie bedrijven met minder dan 5 werknemers! Daar ben ik trots op! Inmiddels heb ik, net als mijn twee concurrenten, er een bedrijfsbezoek van de juryleden op zitten en moet ik wachten tot 12 december wanneer de prijs wordt uitgereikt tijdens het Kerstgala van Meerbusiness Haarlemmermeer. Ik zit nu dagelijks te wiebelen op mijn stoel in afwachting wat het zal worden. Fingers crossed!

 

Hoe kom ik als zelfstandige fotograaf erbij mee te doen?

Afgelopen voorjaar liep ik (voor het eerst) rond op de Haringparty van Meerbusiness Haarlemmermeer om goed te netwerken en mijn fotografie aan de man te brengen. Je raakt daar aan de praat met ondernemers, maar ook met belangrijke figuren voor een regio zoals wethouders en voorzitters van allerlei clubs en verenigingen. Een ex-wethouder zei op een gegeven moment tegen mij: 'Justa, jij zou dit jaar eens mee moeten doen met de ondernemersprijs'. Er gingen bij mij meteen allerlei stemmetjes door mijn hoofd: ben ik daar goed genoeg voor? Maak ik kans als fotograaf tegen andere ondernemers? Tegelijk hoor ik een stem die zegt 'natuurlijk kan je dat Jus!'. Dus ik zei: 'goed idee, ga ik doen!

Zo gezegd zo gedaan. Ik vroeg de vragenlijst aan die ik moest invullen en heb daar welgeteld twee maanden over gedaan... Wow, wat was dat een proces. Serieuze vragen aan serieuze ondernemers voor een serieuze prijs moeten serieus beantwoord worden. Ik wil altijd alles goed doen, dus ook dit.
Maar enkel binnen die vragen kon ik mijn verhaal over wie en wat ik was als ondernemer in Haarlemmermeer niet voldoende kwijt. Ik had meer nodig. Na wat sparren met anderen gooide ik het over een andere, eigen boeg: ik schreef mijn eigen verhaal als intro, deed er wat portfolio bij, beantwoordde de vragen in de volgorde die ik het meest logisch vond, liet mijn goede vriend Joost Kroon de opmaak verzorgen en een infographic maken en leverde dat als pakket in. En met succes!! Ik zit bij de laatste drie en maak dus echt kans op de prijs! Dat alleen al is voor mij een overwinning, maar nu ik zo ver ben wil ik eigenlijk ook echt winnen. 

 

Het bedrijfsbezoek als onderdeel van de beoordeling

Mijn concurrenten zijn Bakkerij Gorthuis en De Wijnzaak, beide sterke partijen, maar totaal anders van aard dan een zelfstandige fotograaf. Of dat in mijn voordeel werkt merken we 12 december.
We hebben vorige week alle drie een bedrijfsbezoek gehad van de juryleden: Arthur van Dijk (voorzitter Transport en Logistiek Nederland), Adam Elzakalai (wethouder economische zaken), Birgitte van der Erve (directeur Van der Erve personeelsadvies), Dick Hulsebosch (voorzitter Haarlemmermeers Ondernemers Platform) en Camiel Lokkerbol (Jan© Accountants & Belastingadviseurs). Met dit bedrijfsbezoek bepaalt de jury wie de prijs krijgt. Er kan niet worden gestemd door buitenstaanders. Dan wordt het meer een wedstrijd wie de grootste achterban heeft en kan oneerlijk werken. 

 

27 oktober was het zover...

Ik was stik zenuwachtig voor het bezoek, maar ik vond het super leuk om te doen! Om duidelijk te maken waar in het hele proces van fotograferen ik mijn kwaliteiten toevoeg en mij onderscheid van anderen verzorgde ik een praktijk workshop. Het hele proces van nog vóór een offerte de deur uitgaat tot de uiteindelijke afwerking van de foto’s kwam aan bod. Zelf ging ik blij naar huis en ik hoop de juryleden ook. Twee hebben als leuke bijkomstigheid een nieuwe LinkedIn profielfoto als herinnering aan het bezoek ;) De groep mocht zelf kiezen wie van hen een nieuwe verdiende... wat vinden jullie? Ik vind ze geslaagd.

Adam Elzakalai profielfoto door Just Justa fotografie
Camiel Lokkerbol profielfoto door Just Justa fotografie